TE IUBESC!!!

Am cunoscut trandafirul ce a crescut din beton

Te-aş astepta în orice gară din lume pe orice peron

Şi împreună să aşteptăm să prindem trenul fericirii

Amândoi să descoperim împreună tainele iubirii

 

Un nou început din mai multe puncte de vedere:

A început un nou an calendaristic

A început un nou an spiritual

A început un nou an tot aici… pe blog .

Şi a început o nouă viaţă. O viaţă ce aparent ar fi trebuit să fie plină de mai puţine prejudecati. Nu ştiu caţi păţesc ce am paţit eu, mereu auzim tot felul de teori în care suntem îndemnaţi să nu judecăm. Şi desigur dacă aş pune întrebarea: de ce ?

Ar curge şuvoaie de răspunsuri de diferite categorii, am întâlint şi clasica opinie cum că judecata este a lui Dumnezeu. Şi nu aş contesta asta, însă ceva din sinea mea mă îndeamnă să mă întreb, atunci în acest caz ce am de facut ori folosesc tasta “delete” mai des şi mă fac că toate problemele cu care mă confrunt în viaţa de zi cu cu zi le asimilez până la o anumită cotă şi apoi folosesc delete şi zic: Nu de aici, nu mă mai priveşte, judecata e a lui Dumnezeu ….neeee totuşi am gandire, şi vreau să o folosesc, nu vreau să dau eu verdicte pentru alţii însă cred că cel mai cinstit e ca să concluzionez judecand pentru mine însumi. Analizând consecinţele şi învăţând ca din acele concluzii să iau ce e bun şi util pentru viaţa mea .

La rândul meu am să recunosc că mi-am permis luxul să judec pe alţii, deoarece am observat că noi oamenii partiţionăm multe lucruri pe mai multe categorii şi apoi fiecărei chestii îi acordăm un sertăraş în mintuiţa noastră şi astfel apar sertare cu anumite lucruri care noi poate le considerăm proscrise.

Aici am să dau un exemplu mic, în urmă cu ceva anişori întâlneam pentru prima dată o prietenă ce avea părul scurt şi dupa toate analizele mele am considerat că trebuie să o aşez acolo tacticos în sertărelul cu judecati. Deoarece în mintea mea nu am prevăzut că ea putea avea astfel părul şi din urma unor probleme fizice, gen chimioterapie şi mă stransesem precum un arici în mine deoarece nu întelegeam, cum ea poate să vorbească atât de Isus, când ea se poartă ca un “băieţoi”.

Am judecat şi evident atitudinea mea a devenit una recalcitrantă, poate arogantă cum aflasem mai târziu că s-a resimtit starea mea atunci. Nu mai puteam vorbii despre a iubi acea persoana. La fel în timp m-am lovit de multe situaţii, oamenii care fumeaza şi mi-au dat lectii şi a trebuit să iau lecţia dură aceea de a iubi şi nu a judeca pe nimeni.

Mereu mi-a placut maxima lui E.Cioran ce zice: “A iubi înseamnă a suferii, şi cum tot mai putini fug de suferinţă tot mai putini ştiu să iubească.”  Oare când v-om reuşi să lăsăm deoparte judecăţile? Şi să iubim cu adevărat omul de lângă noi, entitatea aceasta atât de pură ce a lasat-o Dumnezeu în preajma noastră, pentru a o iubii necondiţionat.

Mereu avem această tendinţă odioasă de a judecat înainte de a iubii, e precum un instinct mai agasant decât multe alte instincte aflate în noi. Şi totuşi suntem chemaţi să iubim…uneori nu e nevoie de cuvinte pentru a o face, uneori o faptă mică poate vorbi în locul multor cuvinte. Sau o privire plină de blândeţe, sau un zâmbet venit din adânc de inimă, sau o simplă îmbrăţişare preitenească, sau un bătut de palmă pe umărul cuiva împovărat. Putem iubi oamenii prin tot felul de metode am întâlnit fete care se roagă pentru vitorii lor soţi încă cu mulţi ani înainte de a se întâlni ei doi, (asta da dovadă de iubire).

Am început un an nou, în care eu personal îmi propun să iau ca sfat de căpătâi o parte dintr-o fraza a unei persoane de aici de pe blog ce in anul trecut, mi-a scris fără să mă cunoască, că mă iubeşte pentru că exist(asta da formă de exprimare a frumuseţii sufletului). Anul acesta vreau să fac acest lucruu sa iubesc oameni doar pentru că există, că sunt în jurul meu, că mă fac să prind viaţă. Să nu mai judec pe nimeni, să spulber sertarele în care se cuibăreau aşa frumuşel prejudecăţile. A iubii nu e un lucru atât de greu însă a materializa iubirea e ceva atat de grandios  în cât cuvintele toate din toate limbile pământului adunate la un loc nu pot exprima iubirea în forma ei adevărată.

Deci 2011 fi pregatit că eu sunt gata să iubesc, să arăt bunătate , blândeţe, pace şi dragoste, bucurie, facere de bine, şi multe alte astfel de frumoase atribute ce iubirea adevărată le are cu ea.

Aşa că în loc de la mulţi ani aş vrea să vă spun tuturor celor ce poposiţi din când în când pe acest jurnal virtual că vă iubesc pentru că existaţi şi pentru că sunteţi nişte fiiniţe atât de nepătruns de minunate indiferent din ce colţ de ţară va-ţi afla. Aş vrea ca toată binecuvântarea cerului să se odihnească peste voi şi peste mine deopotrivă, şi împreună să înfrumuseţăm tot mai mult acest regat splendid al iubirii cu faptele noastre cu vorbele noastre cu tot ce facem.

Bine ai venit an nou,

Bine ai venit iubire

Când vei găsi o floare

Pe drumul înflorit

Să îţi aduci aminte

Că eu te-am iubit.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la TE IUBESC!!!

 1. Fara Nume zice:

  Un nou inceput … si El face toate lucrurile frumoase la vremea lor.

 2. Flory Pătru zice:

  Si eu vreau ca la inceput de an sa doresc tuturor cititorilor de aici: IUBITI-VA MULT, IUBITI-VA LA MAXIM!!!!

  E frumos si adevarat tot ceea ce ai scris…am gustat si eu aceasta dragoste adevarata si nimic nu e mai frumos pe lume decat sa iubesti si sa fi iubit!!!

  Anda, scumpa mea iubeste si sa nu tii cont de nimeni si nimic!!! Gura lumii si vantul nu se pot opri…cine latra aiurea isi va primi rasplata…asa ca nu tine cont de ceea ce zice lumea, asculta-ti inima si iubeste, caci doar dragostea va dainuii si in vesnicii!!!

  Te pup si te iubesc si eu mult de tot, pt ca esti parte din inima mea, o parte frumoasa si sensibila!!!

  • electrumm zice:

   Florina nimic nu e mai frumos in lumea asta decat sa stii ca cei din jurul tau simt iubirea sufletului tau. Eu am simtit in simplitate iubirea sufletului tau ce ti-ai rasfrant-o si asupra mea. Si sunt fericita ca te-am primit ca si cadou in viata mea.
   La un momentdat era sa te pierd si pe tine tot in urma unor prejudecati pripite…si totusi esti aici langa inimioara mea, simt asta….de aceea iti spun simplu ca inima mea te imbratiseaza cu drag si ai rezervat un loc special in ea.
   Ramai asa cum esti tu o raza de iubire, ce coboara bland in inimile noastre.
   Dumnezeu sa ramana peste inima ta mereu.

 3. Flory Pătru zice:

  Mda…si eu era sa te pierd din cauza ca lumea este rea, dar mai presus de toate avem un Dumnezeu minunat care a avut grija sa ne aduca din nou impreuna!!

  Imi doresc ca aceasta Iubire Divina – DUMNEZEU, sa ne ajute sa raspandim si noi in jurul nostru numai iubire clipa de clipa!! Fii fericita si fii mult iubita, inima draga a mea, inima simpla si modesta!!!

  Te imbratisez cu tot dragul!!!!

 4. Flory Pătru zice:

  As vrea sa las si e aici ca amintire…cateva versuri scrise din iubire:

  Inima mea, izvor de fericire
  Inima mea, îţi cântă un imn de iubire.
  Inima mea ştie că a iubi nu e păcat
  Inima mea numai pe tine te vrea.

  Atinge coarda inimii şi las-o să vibreze
  Ascultă-i melodia, las-o să te modeleze.
  Cântec de iubire, numai pentru tine,
  Vreau să simţi ce dor mă-nalţă înspre tine.

  Inima mea a ta-i pentru vecie,
  Inima mea, o sfântă simfonie.
  Inima mea mereu îţi va cânta,
  Inima mea eşti tu iubirea mea.

 5. I.E.Minescu zice:

  Iubirea este de la Creatorul,noi suntem niste scantei al focului LUI.Nu lasa pe nimeni in calea iubirii tale caci, numai tu sti adevarul.
  Iubirea înseamna a fi doi si a nu fi decat unul,un barbat si o femeie ce se topesc într-un inger.

  Sa fi iubita,si sa iubesti.Pace in suflet.

  • electrumm zice:

   I.E.Minescu intradevar iubirea e ceva divin. Noi trebuie sa invatam sa iubim neconditionat asa cum dealtfel tu mi-ai aratat-o inca de la inceputul prezentei tale pe blogul meu. Sursa acestui articol e unul din comenturile tale, in care ai indrasnit sa iti exprimi iubirea ta fata de oameni inca fara ai cunoaste cu adevarat.
   Adevarul il stiu eu si Dumnezeu. El stie ce e in sufletul omului, oricat s-ar fălii el cu cuvintee ce creaza atata aparenţă.
   Ma simt iubita, si te iubesc ca existi.
   Dumnezeu sa te binecuvanteze.

 6. Masaj erotic zice:

  Am parcurs acest post al tau si imi place ceea ce am citit. Continua tot asa. *^*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s