Ciorna ineficienta

Ce inseamna religia, se intreaba foarte multa lume, asteptand o definitie definitivata, gata de a fi urmata, fara a cauta mai profound care este defapt esenta unei religiuni adevarate?

Spontaneitatea, e una din virtutile esentiale,  indispensabile omului si duhului sau. Aceasta fiind o dovada a lumii nepalpabile in lumea palpabila, astfel cand religia devine o simpla forma isi pierde spontaneitatea facand loc sistemului asa numitilor “manuitori de ciorne”. Acestia sustin ca spiritualitatea poate fi organizata sub copertina unui verset Biblic care indica ca in Dumnezeire nu exista neoranduiala.

Asa incat ei subtil, introduc numere, statistici, si alte valori omenesti ce in Scriptura nu au existat nici o data acolo,prevestind moartea.

Intradevar cu ajutorul unei ciorne poti desfasura multe lucruri utile,pana in momentul cand ajungi sa crezi ca iti poti rezolvi lucrurile interioare cu ajutorul celor exterioare, directionandu-ti viata crestina prin blestemul ciornei. Cand ea incepe sa deprinda atributii mentale incepe sa imparta Scriptura in portiuni, pentru fiecare zi a anului obligand crestinul sa citeasca Scriptura conform regulamentului ei.Indiferent ca Duhul Sfant ii spune sa citeasca din alt loc, el cu perseverenta continua sub jugul ciornei sa bifeze zi de zi portiunea alocata.Pe cand un crestin autentic stie ca exista ocazii cand poate citii un singur verset, asupra caruia sa staruie zile la rand pana cand adevarul pe care el il poate intelege va iesii la lumina. Un om ca acesta imposibil sa poata urma un program de parcurgere a Scripturii prestabilit. Doar asa el poate dobandii gloria unei stari zdrobite, smerite, inviorate, inaltate,i in final LIBERE, stare straina unui sclav al ciornei. Prin aceastea toate, el intelege ca si a pierdut libertatea prin faptul ca rugaciunile sale au devanit mai putin spontane si desigur mai putin eficiente. Si asa ajunge sa se ingrijoreze pentru chestii ce nu ar trebui sa ii dea nici cel mai mic motiv de ingrijorate, cum ar fi : “cat timp a stat in rugaciune de dimineata, daca a strabatut lista lui de rugaciune pentru azi, daca se scoala tot asa de devreme cum o facea candva, crezand ca dragostea dintai poate fi masurata prin aceasta, sau daca il mai prind zorile dupa o noapte du rugaciune.” Rugaciunea ne mai fiind o respiratie libera a sufletului ci o simpla datorie de rutina ce trebuie dusa la capat. Chiar daca aparent ar putea exista raspunsuri la rugaciuni ele nefiind neaparat raspunsurile la rugacinile noastre ci mai degraba mila si bunatatea lui Dumnezeu. Astfel calendarul si ceasul devin surogate ale Duhului Sfant si ale lui Dumnezeu.

La fel acest pericol ii paste si pe pastori care urca la amvoane cu ciorne pe care divizeaza diferite subiecte din aparenta dorinta de a acorda suficient timp fiecarei teme in parte invocand importanta lor individuala. Aparent ar fi cinstit si bine primit un astfel de sistem insa nici pastoral nici enoriasii nu isi dau seama ca sosirea capcanei mortii spirituale de-a dreptul imbratisata. Hristos a murit o data si prin moartea Sa a adus libertatea, nici rugaciunile istovitoare nu isi mai au locul, nici atingerea buzelor cu un carbune aprins nu mai e necesar atunci cand adevarata libertate functioneaza. Farisei erau robi , iar ura lor pentru Domnul Isus a fost pentru ca El era liber. Libertatea Domnului ne este si noua astazi inca acordata, insa multi dintre noi, fii ai libertatii o pierdem ajungand sa fim condusi de iluminarea unei ciorne decat sa imbratisam pe cea profetica. Si astfel cu adevarat va fi o pricina de jale  in Sion cand  rasa crestinilor liberi va ajunge pe mana “manuitorilor de ciorne”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s